Det går bra för säkerhetsbranschen

Världen står i lågor och det finns stora skakningar i alla riktningar man vänder sig åt. En bransch som jublar är säkerhetsbranschen som under svåra tider får ta stort ansvar.

5251-calling-homeOavsett om det handlar om terrordåd eller om en politik som är i gungning eller bara en stökig lördagskväll är det alltid en trygghet att veta att det finns människor som valt att kämpa för att få ordning och reda och finnas till där svåra situationer kan uppstå. När det kommer till säkerhetsbranschens storbolag så är det bolag som just nu går ofantligt bra. Bara i Sverige har omsättningen ökat med 70 % under tio år och företagen redovisar starka belopp.

Stora omsättningar

I Sverige omsattes i fjol hela 8,3 miljarder kronor. Då ser man inte till tillverkning av teknik eller övervakningskameror som även det har fina siffror att visa upp. Va man kan se är att efter den 11 september så har branschen nästan fördubblat sin omsättning och mycket tyder på att vi behöver större säkerhet för att göra människor trygga. Som polis och väktare finns trygghet i kläder från Carinthia samt andra tillbehör som skyddar, men de ger sig även ut på en risk när de väljer att skydda allmänheten. Vad man kan spå med största säkerhet är även att detta är en bransch som inte kommer att minska utan snarare växa ännu mer med tanke på hur samhället ser ut nu och hur mycket vi människor är beredda på att gå för att få känna trygghet. De största företagen i Sverige är just nu:

  • Securitas
  • G4S
  • Svensk bevakningstjänst
  • Axis Communication

Men med största sannolikhet kommer det dyka upp fler företag som har specialiserat sig på olika områden för att möta utbudet. När det kommer till hur mycket våra poliser och väktare gör för samhället så kanske vi ska ställa oss om de inte är värda att åka gratis i kollektivtrafiken? det har förut varit debatt om detta och handlar det om att de finns på plats så borde de få åka gratis. Även om de inte är i tjänst så kan vi anta att de har större civilkurage än många andra i samhället.