Företaget Lidl bakom restaurang Dill

När det kommer till reklam och PR är det mycket som kan hända när man sätter sitt företag i händerna på en kreativ byrå. Det var precis vad som hände när företaget Lidl förvandlades till stjärnkrogen Dill.

1076945-marketing-mix-background-conceptOkej, för att göra en lång historia kort så har den stora massan en bild av företaget Lidl att det är ett lågprisföretag och med det även att deras produkter är av sämre kvalitet än exempelvis Ica eller Hemköp. Då Lidl själva anser att deras produkter är minst lika bra men att de köper in större kvantiteter kan de få in andra priser och med de sälja sina varor billigare. Detta ville de visa genom en kreativ kampanj. På Dagens Media kan man läsa mer om hur de i centrala Stockholm blåste liv i en pop-up restaurang av högsta kvalitet där kändisarna flockades och älskade maten. Sedan när de fick reda på att det var Lidl som stod bakom det hela lev det mycket höjda ögonbryn.

Pr-kupp vinner pris

För detta fick Lidl mängder av priser som du kan läsa om här och även byråerna Ingo och pr-byrån Cohn & Wolfe fick ett otroligt lyft, även om de redan är stora. Dock är det viktigt att tänka på att det, liksom i förhållanden, kommer en vardag som det gäller att vara rustad för. Som butik bör man ha produktställ från Displayexperten, bra personal som kan sina produkter samt en butik som ger ifrån sig rätt känsla. När det kommer till Lidl ska det inte vara lyx och flärd som med Dill, det var bara en kul grej för att få uppmärksamhet, utan företaget ska ha en enkel känsla. Man måste utgå från sitt varumärke och vad man vill utstråla, något som stora företag är så otroligt bra på. Så ett tips för mindre företag är att se hur de stora jättarna jobbar för att ta inspiration. Sen kommer ditt företag att vara bland de stora, och då gäller det att vara ödmjuk.