Företagslogga – på profilkläder eller annorstädes

Valet av företagslogotyp kan ha stor betydelse. Den ska kunna finnas på profilprodukter, arbetskläder, företagsbilar och mycket annat. Därför är det viktigt att loggan är snygg, men man bör också vara beredd på att byta logga när tiderna förändras.

Design av loggaSka du starta ett företag kommer du troligen att behöva en logga, och detta är något som du bör lägga ned lite omsorg på. Många tar hjälp av en designkunnig person i närheten, och det är inget fel i detta. Men tänk på att loggan ska fungera på många typer av profilprodukter, inte bara på profilkläder. Surfa in på http://www.produktsajten.se/ och fundera över vilka profilprodukter som skulle passa till just din verksamhet. Den logga du väljer ska fungera på samtliga profilprodukter som du tycker stämmer överens med verksamheten. Mer om vilka typer av produkter som en logga kan sättas på finns att läsa i Sundsvalls tidning. Artikeln handlar om en entreprenör som gör det mesta, från att brodera företagsloggor på profilkläder till att sälja sin egen konst.

En logga som funkar idag och imorgon

Om du vill utlysa en tävling för att skapa uppmärksamhet, i likhet med den här, är det också en fördel om ditt företag har en snygg logga. Det ökar chansen att många tatuerar sig.

Den här filmen handlar framför allt om hur du skapar en logga i programmet Inkscape, som är helt gratis, men den tar även upp saker som är bra att tänka på när man ska designa en logga.

Var också beredd på att du kan behöva revidera din logga i framtiden. Ett företag i Huskvarna hade en karikatyr av en asiat i sin logga, men ändrade den för några år sedan efter protester. Ett inslag om företaget och deras logotyp finns här.