Sverige behöver fler poliser

technology-2500010_640Situationen med antalet poliser i Sverige har länge varit ohållbar, men ni vill Liberalerna höja polisens löner. För, det tros vara en av de största anledningarna till att många stolar på polisutbildningarna står tomma. För vem vill riskera sitt liv och skydda allmänheten för en lön som knappt går att leva på?

Vi har tidigare skrivit om att det går bra för säkerhetsbranschen, där säkerhetsbranschens storbolag ökat sin omsättning rejält i och med ökade oroligheter. Men samma gäller dessvärre inte polisen, där polisutbildningarna och samhället skriker efter folk som vill skydda, och poliserna skriver efter högre löner.

Föreslagen ökning på 4000 kronor per månad

Några som tycker att det verkligen är dags att ta tag i polisernas löner är Liberalernas Partiledare Jan Björklund. Han menar på att det är en uppenbar flykt från yrket som delvis handlar om lönen. Där gick han emot Sveriges finansminister Magdalena Andersson, som menar på att det ska bli fler poliser i landet, men däremot ingen löneökning. Björklund säger att det är nödvändigt att det blir en utveckling till polisernas fördel, och så även automatiskt till samhällets fördel.

”Liberalerna föreslår att drygt 1,3 miljarder kronor ska satsas på en generell lönesatsning på poliserna, vilket skulle motsvara en lönehöjning med 4 000 kronor i månaden”, skriver Expressen i en artikel.

En aktuell politisk diskussion

Det är en aktuell politiskt diskussion som pågår, och det är ett steg mot att få fler att vilja bli poliser i landet. Men det handlar också om att folk ska kunna bli poliser och leva på lönen.