Ta jobb på ett starkt företag

Ta inte ett jobb på första bästa bolag du hittar utan lägg ner lite energi för att leta upp det företaget som passar dig perfekt och där du har stora möjligheter att utvecklas. Det finns ett stort utbud av verksamheter men när du ska söka jobb bör du vara noga med att kolla upp bolagen innan så du vet var du hamnar.

Att söka jobb kan vara en utmaning eftersom du ska hitta en tjänst som passar dig och dina meriter men det måste även vara ett tryggt företag där du kan se en framtid. Enligt Arbetsförmedlingen bör du kolla upp så mycket du kan om företaget innan du tackar ja till ett jobb för att försäkra dig om att du en arbetsgivare som stämmer överens med dina förväntningar.

Hitta rätt arbetsgivare

företagNär det är dags att söka jobb är det många som endast går in och kollar jobbannonser på en söka jobb-sajt. Detta är inte fel men för att öka dina chanser att få ett jobb på ett företag du verkligen vill ha kan du börja i en omvänd ordning. Utgå från en lista med företag och hitta intressanta företag som du kan tänka dig att arbeta på. Om du till exempel bor i Blekinge söker du upp en topplista med blekinges företag som är attraktiva. Går sedan igenom varje företag för att hitta de som kan vara intressanta för dig och börja sök jobb.

Tips för jobbsök

Här kommer några tips du kan tänka på när du ska söka jobb på företagen du har hittat.

  • Ring. Lyft luren och ring din potentiella arbetsgivare. Oavsett om de har en annons ute eller inte så gör du bäst intryck när du kan presentera dig själv för en person. De allra flesta vågar inte ringa så redan här kommer du ha fått ett övertag.
  • Nätverka. Prata med folk i din omgivning och låt även de hålla krokar ute för nya spännande jobb. Kanske är det någon som känner någon som jobbar på ditt drömföretag i Blekinge.
  • Personligt brev. Ett personligt brev kan verka klyschigt men är det något du ska lägga krut på så är det detta. Här kan du sticka ut och skilja dig från mängden.
  • Sök inte alla jobb. Lägg inte ner tid på att söka alla jobb du kan hitta utan fokusera på de jobb du verkligen vill ha och gör dessa ansökningar riktigt bra.
  • Tänk på arbetsgivaren. Sök inte jobb du inte är fullt kvalificerad för. När du ska arbeta på ett nytt ställe har du förväntningar att fylla och klarar du inte detta kommer det leda till en besvikelse för både dig och arbetsgivaren.

arbetsintervjuVåga satsa på en ny karriär

Oavsett om du är arbetslös eller helt enkelt trött på ditt gamla yrke är det värt att hitta ett jobb där du verkligen trivs. Var inte rädd för det nya och okända utan kasta dig ut för att hitta din nya karriär. Det är viktigt att du vågar satsa för att kunna vinna något.